fbpx

Enklare företagande

Vardagen som företagare består av väldigt många olika situationer, krav och administrativa behov som ofta ligger långt ifrån den kärnverksamhet som både drivkraften finns i och som lönsamheten genereras av. Som företagare är du oftast specialist inom din bransch men ofta är upplevelsen att inte tillräckligt mycket tid och fokus ges till kärnverksamheten. Vi är gärna ett naturligt stöd i vardagen och våra tjänster ger dig mer tid över.

Lönerutiner

I en djungel av regler och kollektivavtal hjälper vi er att hitta rätt. Vi kan sätta upp ett smart, molnbaserat och effektivt system för anställdas rapportering av tid och frånvaro med en inkluderad attesteringsfunktion som låter oss ta vid och upprätta lönespecifikationer och utbetalningslistor. Vi avslutar varje månad med en arbetsgivardeklaration på individnivå.

Fakturering, offert & order

Fakturering för utförda tjänster och sålda varor är en central rutin för de flesta företag. Vi kan vara behjälpliga med både rätt system och integrationer för att effektivisera processen samt att i vissa fall även hantera hela rutinen. En effektiv faktureringsrutin är viktigt för företagets kassaflöde.

Leverantörsfakturaskanning

Skanning av leverantörsfakturor är ett modernt, tidseffektivt och överskådligt sätt att hantera och attestera företagets inkommande underlag på. Vi kan erbjuda en anpassad lösning för detta med integration till flera olika ekonomisystem.

Påminnelse & inkasso

Är du bank åt dina kunder och har ni svårt att få till en hållbar rutin för att driva in förfallna kundfakturor? Vi kan hjälpa våra klienter med hantering av kundreskontran med tillhörande påminnelse- och inkassorutiner för att korta ner de dolda kredittiderna.

Ekonomibyrån tipsar

Vi vann!

Vi vann!

Under Ekonomimässan 2022 delades priset Visma Accounting Awards ut till Sveriges bästa redovisningsbyråer och vi på Ekonomibyrån vann det finaste priset man antagligen kan vinna: Medarbetarnas pris. Vi har branschens nöjdaste medarbetare. Wow!

Vår bransch har nöjdast företagskunder 2021!

Vår bransch har nöjdast företagskunder 2021!

”Även denna gång utnämns redovisningsbranschen som den med nöjdast företagskunder 2021.” Att vi får ett kvitto på att det vi gör uppskattas och uppmärksammas motiverar oss till att fortsätta.

Gåvor till anställda

Gåvor till anställda

Nu är det den tiden på året då vi tänker lite extra på vad vi vill ge människor som är betydelsefulla för oss. Här kommer vi med lite uppdateringar kring vad som gäller för skattefria gåvor till anställda.

Hallå Jönköping!

Hallå Jönköping!

Vi kan nu stolt presentera att vi har påbörjat en etablering i Jönköping hos grymma GRO36. Förra veckan var Jerry på besök på vår rykande färska arbetsplats i ett regnigt HV-land.

Säg hej till Sara!

Säg hej till Sara!

Som flera av er kanske vet har vi under maj månad utökat vår personalstyrka här på Ekonomibyrån, denna gång med en ny byråledare, Sara Gunnstam.
Vi tänkte att ni skulle få lära känna henne genom fem snabba frågor.

Nya restriktioner på grund av Covid-19

Nya restriktioner på grund av Covid-19

Med anledning av den rådande pandemin som nu kommit oss närmare igen måste vi på Ekonomibyrån tyvärr vidta åtgärder för att i största möjliga mån bidra till att minska smittspridningen för att skydda både Er och vårt team.

Vi önskar dig en trevlig sommar

Vi önskar dig en trevlig sommar

Vi är otroligt tacksamma för alla fina kundsamarbeten under det första halvåret. Vi har kontoret bemannat hela sommaren men med begränsad personalstyrka.

Fler förändringar med anledning av Covid-19

Fler förändringar med anledning av Covid-19

I detta inlägg har vi samlat ännu mer information till dig för att du ska hålla dig uppdaterad om Coronaviruset. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar.

Förändringar med anledning av Covid-19

Förändringar med anledning av Covid-19

I detta inlägg har vi samlat information till dig som företagare för att du ska hålla dig uppdaterad om den nya Coronaviruset. Här hittar du information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som kan vara viktiga för dig att känna till.

Ta nästa steg nu!