fbpx

Nu är det den tiden på året då vi tänker lite extra på vad vi vill ge människor som är betydelsefulla för oss. Här kommer vi med lite uppdateringar kring vad som gäller för skattefria gåvor till anställda.

  • Visste du att beloppet för en skattefri julgåva är höjt till 500 kr inklusive moms?
  • Den tillfälliga ”Coronagåvan” finns kvar året ut, och har den inte redan nyttjats under året så finns möjligheten kvar att ge en skattefri gåva på 2 000 kr inklusive moms. Denna gåva får kombineras med andra gåvor.
  • Jubileumsgåva kan ges till anställda i samband med att företag firar 25-, 50-, 75- eller 100-årsjubileum till ett maximalt värde om 1 500 kr inklusive moms.
  • Minnesgåva kan ges till en anställd som är varaktigt anställd i samband med att denne uppnår en viss jämn ålder, eller efter en längre tids anställning (minst 20 år), eller när anställningen upphör. Maxbeloppet för denna gåva är 15 000 kr inklusive moms.
    Skatteverket anser att varaktigt anställd innebär minst 6 år och att det med jämn ålder avser födelsedagar från 50 år och uppåt.

 

Gemensamt för samtliga gåvor är att de inte får vara i pengar, eller i presentkort som lätteligen kan bytas mot pengar.

Vill du veta mer är du varmt välkommen att kontakta någon av våra redovisningskonsulter!

 

För att läsa mer på egen hand om gåvor, gå till Skatteverkets hemsida: https://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/formaner/gavor.4.7459477810df5bccdd4800014379.html